Iglo bouwen is awesome

Klaar! En nu koffie!

Klaar! En nu koffie!

Gelukkig nieuw jaar allemaal!

Als er sneeuw ligt met kerst is er volgens mij bij iedereen wel iemand die voor de grap voorstelt om een iglo te bouwen. Bij ons thuis gebeurt dat niet. Het voorstel is er wel, maar dat is meestal geen grap. Dit jaar lag er wel zo veel sneeuw met kerst dat we gewoon niet anders konden.

Het was eerste kerstdag. Gisteren avond heeft mijn moeder weer een heerlijke maaltijd voor ons allemaal gemaakt. Mirjam zit voor de tv, all-you-need-is-love te kijken en ik sta voor het grote raam naast mijn vader. “Hey pap, zullen we een iglo gaan bouwen?”. Mijn vader kijkt mij achterdochtig vanuit zijn ooghoeken aan, om te kijken of ik het meen, maar heeft er duidelijk ook zin in. Met de sneeuwscheppen de tuin in en eerst maar eens een paadje naar het gras scheppen.

Bij het vullen van de eerste emmer komen we er al snel achter dat de sneeuw voor geen meter plakt. Dan wordt het lastig om blokken te maken. Een tweede poging, met harder aandrukken, blijkt ook geen succes. Nieuw aanpak dan maar. We maken een kring, de bodem van de iglo, van sneeuw en proberen deze aan te stampen. De sneeuw laat zich als droog zand opzij duwen en wil niet plakken. We besluiten dan maar om een grote berg sneeuw te maken en af te wachten of de lichte dooi en nachtvorst de sneeuw laten plakken. ‘s Middags ga ik naar Mirjam om kerst te vieren en mijn ouders krijgen ook bezoek, maar morgen komen opa en oma en dan kom ik nog een keer thuis om van mijn moeders kookkunsten genieten.

Zodra ik op tweede kerstdag binnen kom staat mijn vader klaar en gaan we de tuin in. Yes! De sneeuw is goed uitgehard en door de dooi plakt het allemaal een stuk beter. We gooien een plank op de stapel sneeuw en stampen alles nog een keer goed aan. Vervolgens ga ik de berg uithollen en gaat mijn vader de ingang maken. Het dak maken leek nog even een probleem, maar gelukkig plakt de losse sneeuw in de tuin nu ook heel goed. Als snel is alles klaar en netjes uitgehold. Met camera’s de iglo in om een paar, met damp beslagen, foto’s te maken en snel weer naar buiten. Wij hebben onze sneeuw-pret weer gehad, tijd voor een bakje koffie.

[ratings]

Delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Hyves
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Reddit
  • email
Dit bericht is geplaatst in Day-to-day life, Ikzelf en getagdpap, sneeuw, Vakantie. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Iglo bouwen is awesome

  1. annette zegt:

    iglo bouwen is ook koud …..en nat…….en stevig, want hij siert nog steeds onze tuin alhoewel ik vrees dat ie morgen echt gaat reduceren tot een grote plas water.
    Maar het was leuk en kon bovendien worden geschrapt van Het Lijstje.
    Das toch een goed begin het nieuwe jaar, toch?!

    • Noud zegt:

      Hij staat nog? Dat had ik niet verwacht, hier is de meeste sneeuw alweer weg. Kun je er nog een foto van maken?
      En inderdaad, leuk was het zeker!

      • annette zegt:

        Helaas Noud,

        dat lees ik vandaag pas en vanmorgen zag ik dat er tussen de molshopen nog slechts een randje over is van wat eens zo’n prachtige sneeuwhut was. Misschien wel nieuwe kansen in maart in Ainet. grtjes

Geef een reactie