Concert at Sea half weggeblazen

Het is alweer een tijdje geleden, maar een aantal weekenden geleden ben ik met Mirjam en haar zussen naar Concert at Sea geweest en ik had er al een stukje over geschreven. Het weekend ervoor zijn we al op pinkpop geweest (ook die blogpost volgt nog), maar we kunnen geen genoeg krijgen van muzikale uitstapjes. Het festival bestond oorspronkelijk uit twee dagen, maar de tweede dag is helaas afgelast door de harde wind aan de kust van Zeeland. Gelukkig was het de eerste dag heel gezellig.

Het festival werd geopend door de mannen van blof, samen met Jan van de drie J’s, Paul de Munnink en die zanger van IOS. Onder de naam covers at sea hebben ze een aantal leuke nummers gespeeld, niet alleen een aantal nieuwe nummers, maar ook klassiekers. Voor mij was Alive van Pearljam, door Blof samen met Jan wel een hoogtepunt, damn hij kon het goed zingen!

Na wat te eten bij Valerius op het andere podium kwam di-rect op de mainstage. Die zijn er duidelijk op vooruit gegaan na de reorganisatie van de band. Dit was duidelijk beter muziek én betere zang. De nieuwe zanger, Marcel, heeft daarbij een behoorlijke portie ADHD, wat het allemaal een echt Rock-feestje maakt. Ik vond het een beetje jammer dat Spyke vervolgens nog zijn gitaar aan gort sloeg in het laatste nummer, maar dat zal wel door de adrenaline komen of zo.

De handsom poets kwamen vervolgens op het andere podium en daar hebben we weer met wat eten op afstand van genoten. Het hoofdpodium werd vervolgens door Racoon bezet die een optreden gaven zoals ik er al redelijk wat van hun gezien heb. Ze hebben niet zo veel nieuwe muziek en moest het echt van hun oude toppers hebben. Ik heb me vermaakt, maar het was geen topact.

De Memphis Maniacs hebben we overgeslagen om vooraan te blijven staan bij de mainstage, waar Anouk op ging treden. Dat was wel echt een goed optreden. Ze heeft echt een goeie en mooie stem en muziek waar het publiek op los gaat. Op dat moment ging het regenen, maar zelfs dat kan de pret niet drukken. Anouk maakte er echt een gezellig feestje van.

Pas de volgende dag kregen we op de camping te horen dat het festival was afgelast. Meteen na het optreden van Anouk was het hoofdpodium al afgebroken om schade door de hevige wind te voorkomen. Op zaterdag waaide het nog steeds te hard om het zelfs maar opnieuw op te kunnen bouwen en onze veiligheid kon niet gegarandeerd worden. Gelukkig scheen wel de zon, dus zijn we lekker naar het strand gegaan. Toch zijn we op zaterdag nog naar huis gegaan om een nacht met Zeeuwse storm te vermijden. Hopelijk volgend jaar beter.

Delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Hyves
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Reddit
  • email
Dit bericht is geplaatst in Ikzelf en getagdafgelast, anouk, blof, cas, cover at sea, direct, racoon. Bookmark de permalink.

Geef een reactie