Op vakantie in Frankrijk

Na wekenlang hard werken dan eindelijk zomervakantie. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk te ontspannen (met succes) en toch ook nog een hoop leuke dingen gezien en meegemaakt. Bij deze een kort reisverslag.

We zijn eerst naar een camping in Saint Gervais – les Bains geweest, ik wist niet dat Ricky Gervais ondertussen heilig was verklaard, maar het dorp was verder niet speciaal grappig. Wel mooi, zie het zicht op een gedeelte van de Mont-Blanc vanuit de camping. Helaas was dit een van de zeer weinige momenten dat het niet regende en eigenlijk hebben we het drie dagen alleen maar koud gehad. Chamonix, onderaan de Mont-Blanc, was ook een leuk dorp met mooi uitzicht. Vooral bijzonder was de gletsjer die tot vlak bij het dorp loopt. Ik wilde graag naar het bergstation op de mont-blanc, maar de weersvoorspellingen stelden dat ik daar alleen maar wolken zou zien. Toen zijn we snel gevlucht voor de regen en doorgereden totdat we zon zagen.

De camping bij Grenoble was al gereserveerd, maar deze hebben we geannuleerd om zo snel mogelijk naar de zon in de Provence te gaan. Daar hadden we een relaxte camping aan het meer van St Croix en bij de Gorge du Verdon, die allebei heel erg mooi waren. In het washok van de camping was op een aantal deuren een afbeelding te zien van een kruising tussen elmo en een snorkel met bloemetjes zonnebril op te zien. We hebben het gebied een beetje verkend, gewandeld en zelfs op het meer gekanood. Opmerkelijk: tijdens een avondje bij de tent lezen werden we aangevallen door een enorme tor (zie foto), ik had ze nog nooit zo groot gezien (boek heeft 1300 pags).

Uiteindelijk zijn we nog naar de Ardeche geweest, waar we nog harder hebben ontspannen. De camping ligt tegen een heling aan de rivier, die hier nog maar een meter breed (en enorm koud) is. Er is genoeg begroeiing om te vluchten voor de zon en ‘s nachts is het heerlijk slapen met het kabbelen van het water op de achtergrond. Helaas moesten we hierna weer naar huis. Het was een heerlijke relaxvakantie om nog vaak aan terug te denken.

Delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Hyves
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Reddit
  • email
Dit bericht is geplaatst in Ikzelf, Reizen en getagdardeche, chamonix, elmo, frankrijk, gorge du verdon, mont-blanc, tor, Vakantie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie