Het afstuderen is begonnen

Vandaag is het dan eindelijk begonnen, ik ben nu officieel aan het afstuderen. Vanochtend ben ik begonnen met alle mensen een handje te geven om ze een gelukkig nieuw jaar te wensen en in de meeste geval mijzelf even voor te stellen. Er moesten uiteraard nog een aantal formaliteiten afgehandeld worden en een stapeltje handtekeningen werden ingeruild voor een sleutel en een pasje om in de labs te mogen werken.

Voor de rest heb ik vooral met Rob, mijn begeleider gepraat en ben vervolgens begonnen met het inrichten van mijn werkplek. De computer moest nog geïnstalleerd worden en morgen gaat er meteen Linux op. Niet alleen door irritaties, maar ik heb het nodig voor de simulatie-software. Ondertussen ben ik begonnen met het lezen van publicaties en vragen stellen aan de mensen waarmee ik samen moet werken.

Ik zal binnenkort ook een pagina aan de site toevoegen met informatie over het afstudeerproject (voor wie dat wil lezen), maar bij deze alvast een korte samenvatting. Ik ga proberen gedegenereerde optische modes in een photonic crystal cavity op te splitsen door het selectief infiltreren van vloeibare kristallen. En nu de vertaling naar het Nederlands. We kunnen speciale kristallen ‘groeien’ en bewerken waarmee we licht kunnen ‘opsluiten’.  Precies op de plek waar we licht kunnen opsluiten zetten we een bron van licht, een soort lampje dat losse licht-deeltjes van precies een kleur kan uitzenden. Nu kunnen er verschillende ‘lichtbundels’ of golven zijn die dezelfde kleur hebben en die gaan we met behulp van vloeistoffen proberen op te splitsen. Voor de leek (en waarschijnlijk ook voor de meeste mede natuurkundigen) nog abracadabra, maar ik zal dit in de komende weken proberen uit te leggen. Misschien dat ik tegen die tijd ook antwoord kan geven op de vraag die ik al voel aan komen: “Wat heb je daar aan?”.

Zo, de eerste dag is klaar, nog ongeveer 11 maanden – 1 dag te gaan.

Delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Hyves
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Reddit
  • email
Dit bericht is geplaatst in Day-to-day life, Ikzelf, Natuurkunde en getagdnatuurkunde. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Het afstuderen is begonnen

  1. djmvanderloo zegt:

    He Noud, mooi om te zien dat je mag beginnen! Ik ben een
    visueel ingesteld persoon, misschien bij je volgende post een
    plaatje om

    gedegenereerde optische modes in
    een photonic crystal cavity op te splitsen door het selectief
    infiltreren van vloeibare kristallen

    uit te leggen?
    :)

  2. Mirjam zegt:

    Ik snap er geen ene mallemoer van!!! :) Denk nog niet als
    je voor David een plaatje erbij zet, maar goed. Als je het maar
    leuk hebt bij het afstuderen toch? :)

Geef een reactie