Auto gefixed

Resonant tunnelen

Resonant tunnelen

Ik ben eindelijk druk aan het leren over resonant tunnelen voor het komende mondelinge tentamen ‘Semiconductor Nanotechnology’, als Frank a.k.a. Fwab mij vraagt of ik al eens auto heb gejump-start.

Helaas biedt de kennis over het gedrag van elektronen in de verschillende banden van halfgeleiders geen hulp bij het starten van een auto met een lege accu. Gelukkig heeft mijn vader mij (waarschijnlijk onbewust) een hoop bijgebracht over auto’s en ik heb al vaker, op verschillende manieren, een auto met lege accu aan de praat geholpen (hoewel normaal onder kundig toezicht van mijn pa). Aanduwen hadden ze al geprobeerd en werkte niet. Volgens mij betekent dit dat de er meer kapot is dan alleen de accu, maar ik wilde wel even komen helpen om een poging te doen de auto weer aan de praat te krijgen.

De plus met de plus verbonden en de min aan de carrosserie (toch pap?). Bij de tweede poging start de auto en is de vriendin van Fwab weer helemaal gelukkig. Blijkbaar heeft Fwab geen rijbewijs en vroeg of ik de auto, die blijkbaar van zijn opa is geweest, even kon file-parkeren aan de overkant van de weg.

Blijkbaar kon de opa van Fwab zijn benen niet gebruiken en er waren wat modificaties aan de auto gedaan. Het was ten eerste een automaat, dus geen koppeling. Verder was de rem verbonden met een grote hendel naast het stuur en het gaspedaal met een kleinere hendel meteen achter het stuur. Blijkbaar zag de overbuurman de bui al hangen, want de auto aan de overkant van de straat werd snel weggehaald. Wegrijden, geen probleem. De auto naast de auto voor het gewenste plekje zetten, geen probleem. Remmen met het daarvoor eerder bestemde rempedaal zorgde er echter voor dat Fwab en ik zowat tegen de voorruit hingen. Ik was benieuwd hoe ik deze auto ging file-parkeren, zonder drie auto’s in de prak te rijden. Fwab bleef er trouwens behoorlijk cool onder. Remmen met de hendel was een stuk subtieler, maar vooral lastig als je dat niet gewend bent. Met één hand aan het stuur en één hand aan de rem heb ik de auto netjes ge-file-parkeerd en was mijn dag helemaal goed. Mijn hulp werd beloond met een kopje koffie, maar daarna ben ik toch weer snel gaan studeren.

Morgen ochtend komt meneer de belasting-inspecteur op bezoek. Mijn bedrijf is nu alweer zo’n twee jaar oud en ze willen mij denk ik toch eens aan de tand komen voelen. Ik heb in het begin een keer een verzoek tot een bezoek gedaan, maar daar hadden ze het toen te druk voor. Als je je afvraagt waarom ik god’s naam de belasting zou vrágen om langs te komen, dat was zodat ik dat meer zekerheid zou hebben over of ik alle zaken goed had geregeld. Morgen is het dan zover en ik vertel dan nog wel hoe dat ging.

p.s. voor perpetual awesomeness (kuch, kuch), kun je gebruik maken van de rss (nieuws-feed) functie en altijd op de hoogte blijven van mijn posts.

[ratings]

Delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Hyves
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Reddit
  • email
Dit bericht is geplaatst in Day-to-day life, Ikzelf, Natuurkunde en getagdauto's, belasting, natuurkunde, pap. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Auto gefixed

  1. Taco zegt:

    Mooi beeld, ik zou volgens mij nog liever de hendels met kabels aan mijn voeten vastmaken zodat het weer pedalen lijken ;) .

    Waar is je vorige post gebleven trouwens?

Geef een reactie