Websites zijn awesome

Eindelijk ben ik mijn eerste echte eigen website begonnen. Ik heb al heel wat meer websites gemaakt, meestal voor andere mensen en zelfs al een keer voor een stage, maar ik wilde altijd al een website voor mijzelf, waar ik mijn eigen dingen kwijt kan. Hieronder een korte geschiedenis over hoe het zover gekomen is.

Toen ik nog heel klein was kregen wij onze eerste computer, een schneider met zo’n cassette-bandje in het toetsenbord. Verder was ik berucht (binnen de familie) voor het uit elkaar halen van afgedankte elektronica. Ik vond het geweldig om te zien hoe apparaten in elkaar zaten, maar geloof niet dat ik daar ooit iets van heb geleerd.

Het bleef natuurlijk niet bij de eerste computer en mijn dorst voor techniek was ook niet gestild. Ik was een typische bèta-leerling op de middelbare school, profiel ‘natuur & techniek’ en deed er nog een schepje bovenop door natuurkunde aan de technische universiteit in Eindhoven te gaan studeren, waar ik vast nog wel vaker over ga vertellen. Het was in het eerste jaar op de universiteit dat mijn programmeer lust een boost kreeg. We kregen les in c++ (een programmeertaal) en daar kon ik geen genoeg van krijgen. Echter iets moois op het scherm krijgen met c++ was (voor mij toen) geen optie en van .net frameworks (windows programmeer basis) moest ik toen al niets hebben. Ik leerde html kennen en al snel kwam ik erachter dat php vergelijkbaar is met c++ en raakte ik verslaafd aan websites maken. Vertaling: ik leerde hoe ik website moest maken en hoe leuk dat was. Een aantal jaar later ben ik zelfs een bedrijf, Minglesoft Webdevelopment, begonnen en maak ik websites als bijbaantje.

Ik wilde al altijd zelf ook een website hebben (niet alleen voor mijn bedrijf), maar kon nooit een fatsoenlijk onderwerp verzinnen. Het gevolg: ik bleef het maken van een website maar uitstellen en ik denk dat als ik moet wachten op een geschikt onderwerp er nooit een blog zou komen. Ik heb besloten te schrijven over alle dingen die mij interesseren, dingen die ik mij herinner van vroeger, dingen die ik meemaak, enzovoorts. Het aantal mensen waarvoor dit interessant is, zal vast verwaarloosbaar zijn, maar ik heb er plezier aan en misschien wat mensen die mij kennen ook. Ik hoop dat het uiteindelijk een awesome website wordt, waar ik mijn dingen op kwijt kan.

Als iemand tips heeft of iets leuks weet om over te schrijven (of tips heeft om mijn schrijfstijl te verbeteren), please leave a comment.

[ratings]

Delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Hyves
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Reddit
  • email
Dit bericht is geplaatst in Computers, Ikzelf, Online en getagdprogrammeren, website. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Websites zijn awesome

  1. Taco zegt:

    W00t frist user! Ik zal je blog vol spanning volgen! En wat onderwerpen betreft, volgens mij is “dagelijks leven” het leukst om te lezen als je geen specifiek onderwerp hebt :)

Geef een reactie