Vliegshow Le Bourget

Zoals ik al had voorspeld, ben ik vrijdag naar de vliegshow in Le Bourget, Parijs geweest. Het was een lange, leuke, gezellige en vermoeiende dag, met een lange busreis en geweldige vliegshows.Ik moest ‘s ochtends al om 6:45 op de Beukenlaan zijn, waar we met de bus naar Breda zouden vertrekken om vervolgens met z’n allen naar Parijs te gaan. Die reis duurde tot zeker 12:30, maar gelukkig hadden we veel eten, films en leuke breinbrekers om de tijd door te komen. Het was al meteen duidelijk dat het voor hun ook een gezellig dagje uit was en ik ben niet aan semi-sollicitatie gesprekken onderworpen.

Op de luchthaven aangekomen werden we opgehaald door iemand van de Alten groep, die ons naar het VIP Chalet bracht. Daar werden we met allemaal lekkere hapjes en champagne ontvangen. Onderweg kwamen we door een aantal hallen, waar vooral standjes van bedrijven stonden die alle denkbare technologie voor vliegtuigen verkochten. Buiten stonden overal vliegtuigen en dergelijke. Onderweg zagen we al gevechthelikopters, straaljagers, raketten (om de ruimte mee in te gaan), raketten (om dingen mee uit de lucht te schieten), boeings, airbussen, satellieten en nog veel meer. Met dank aan onze Belg voor het benoemen van de vliegtuigen die op de foto’s staan.

Op het dakterras van het Chalet hebben we een hele tijd naar de vliegtuigshow gekeken. We hebben, de nieuwste helikopter met vleugels en propellers, verschillende straaljagers, de Airbus A380, verschillende oude gevechtsvliegtuigjes, een oud leger-vracht-vliegtuig en nog veel meer shows gezien. Maar de meest spectaculaire show was uiteraard van de in formatie vliegende groep straaljagers, die met gekleurde rook de Nederlands vlag in de lucht tekenden en als groep bizarre stunts uithaalden.

De tijd vloog voorbij en al snel moesten we weer terug naar de bus. De reis terug duurde nog langer door spits en afgezette wegen. Gelukkig waren er nog veel meer films, lekker eten en een hoop gezelligheid om de tijd mee door te komen. Ik heb een heerlijke dag gehad.

Voor de liefhebbers hieronder een selectie van de vliegtuigen die ik gezien heb.

Delen:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Hyves
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Reddit
  • email
Dit bericht is geplaatst in Day-to-day life, Reizen en getagdAlten PTS, Parijs, straaljagers, vliegshow. Bookmark de permalink.

Geef een reactie